Парагвай изпусна трите точки срещу фаворита в група В на Копа Америка Бразилия, след като „гуараните” водеха с 2:1 до 89-та минута, когато Фред вкара важния изравнителен гол за „селесао” за крайното 2:2. Бразилците направиха втори разочароващ мач на Копа Америка, а парагвайците могат да съжаляват, че изпуснаха победата.

Още във втората минута отборът воден от Херардо Мартино можеше да поведе в резултата, след като Лукас Бариос пусна чудесен извеждащ пас към Роке Санта Крус, който се измъкна от пазача си Андре Сантос и се озова сам срещу Жулио Сезар, но стреля над напречната греда в аут.

Бразилия изпусна идеална възможност да поведе в резултата в 19-та минута, когато след добра комбинация Пато бе изведен сам срещу Хусто Вияр, но вратарят на Парагвай успя навреме да затвори ъгъла и да избие топката в корнер.

„Селесао” все пак поведе в резултата в 38-та минута, когато Рамирес се пребори за една топка, след което продължи към Гансо, а той намери Жадсон, който с премерен удар прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Вияр.

Парагвай изравни резултата в 55-та минута, когато Естигариба намери Роке Санта Крус, който този път не пропусна да вкара за 1:1.

Бразилия можеше да излезе отново напред в резултата в 65-та минута, когато Неймар получи хубав пас и излезе сам срещу Вияр, но вратарят на Парагвай отново спаси.

Парагвай обърна развоя на мача в 67-та минута, когато Естигариба открадна топката от Даниел Алвеш, след което подаде към Санта Крус, той продължи към Нелсон Валдес, който стреля, но топката бе блокирана от защитник на Бразилия, а след това рикошира в тялото на Валдес и влезе във вратата на Жулио Сезар.

„Гуараните” можеха да стигнат до трети гол във вратата на Бразилия, но в 82-та минута Вера реши да подава, вместо да стреля и сбърка.

В 85-та минута Елано стреля опасно от пряк свободен удар и насочи топката под напречната греда на вратата на Вияр, но той показа рефлекс и изби в корнер.

„Селесао” стигна до изравнителното попадение в срещата в 89-та минута, когато Гансо комбинира с влезлия като резерва Фред, а той прати топката с прецизен удар във вратата на Хусто Вияр.

След това равенство Бразилия и Парагвай имат по 2 точки в група В. На 14 юли Бразилия играе решителен мач с Еквадор, а Парагвай се изправя срещу Венецуела.