Бившата звезда на Олимпик Марсилия Мамаду Нианг се забърка в сериозен скандал по време на мач от полуфиналите на Шампионската лига на Азия.

Двата тима се биха до кръв

източник: снимки: Reuters

Нианг неспортсменски вкара втори гол за неговия Ал Сад от Катар при победата с 2:0 над Сувон Блууингс като гост и предизвика масово сбиване между играчи на двата тима.

Двата тима се биха до кръв

източник: снимки: Reuters

Проблемът бе в това, че Сувон изчисти топката в тъч, за да бъде оказана медицинска помощ на контузил се играч и корейците очакваха да получат обратно топката, както повелява феърплея. Вместо това обаче сенегалският национал вкара покрай спрялата да играе отбрана на Блууингс.

След неколегиалната проява на Мамаду Нианг играчите на Сувон побесняха и се сбиха с тези на Ал Сад, а боят между двата отбора спря играта за няколко минути, докато страстите се поуспокоят. В крайна сметка имаше няколко понутапани футболист и два червени картона.

Двата тима се биха до кръв

източник: снимки: Reuters

В крайна сметка обаче катарският тим победи с 2:0 като гост в Корея и почти сигурно ще се класира за финала на азиатската Шампионската лига. Там Ал Сад най-вероятно ще срещне друг корейски тим – Джеонбук Мотърс, който в първия двубой от полуфиналите би с 3:2 Ал Итихад като гост в Саудитска Арабия и е фаворит преди реванша на свой терен.