Тимът на Аржентина сериозно разгневи феновете си, след като не успя да победи аутсайдера Боливия на старта на домакинския турнир Копа Америка 2011. Двубоят, с който бе открита битката за Южна Америка, завърши при равенство 1:1 в Ла Плата.

Меси, Тевес и другите аржентински звезди в продължение на почти половин час дори бяха догонващи в резултата. Първото полувреме завърши при нулево равенство, въпреки очаквания териториален превес на гаучосите. Две минути след подновяването на играта считаните за пълни аутсайдери боливийци втрещиха зрителите на стадиона в Ла Плата, откривайки чрез Рохас след пас на Кампос.

Селекционерът на Аржентина Серхио Батиста реагира незабавно и вкара в игра Ди Мария, а по-късно и Агуеро, съответно на местата на Камбиасо и Лавеци. Двамата пораздвижиха играта на съотборниците си, на които до този момент липсваха идеи в атака. Меси се увличаше в нескончаеми и безплодни солови акции, а пълният фигурант на терена Тевес гледаше как само да падне за дузпа или поне фаул. За вялата игра на домакините може би роля имаше и извънредно студеното време - 1 градус над нулата по Целзий.

В 59-ата минута Ди Мария игра за дузпа, като падна в пеналта на Боливия, но реферът не се подведе. Пет минути по-късно боливийски нападател се озова сам срещу вратаря Ромеро, но се засуети и пропусна. В 69-ата минута поредната симулация на Тевес най-после мина и реферът отсъди пряк свободен удар за Аржентина, на около 25 метра фронтално срещу вратата на Боливия. В добавка той накара стената да застане не на 9 метра, а дори на по-голямо разстояние - но дори и това не помогна на Меси, който стреля в боливийски играч.

В 70-ата минута изнервения Батиста пусна в игра Агуеро, който само в разстояние на 5 минути създаде три опасности пред вратата на Боливия. Последната се превърна в изравнителен гол, който Агуеро реализира чрез красив удар от воле.

Повече сънародниците на Диего Марадона не успяха да сторят. Натискът им бе стихиен, белязан от излишен дрибъл и множество грешни подавания. В 83-ата минута Боливия пропусна 100-процентова голова възможност при една от редките си контраатаки. 5 минути по-късно такава се откри и пред Тевес, но боливийският вратар се хвърли самоотвержено в краката му и спаси.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Съставът на Аржентина: Ромеро; Санети, Бурдисо, Милито, Рохо; Камбиасо (46’-Ди Мария), Масчерано, Банега; Меси; Тевес, Лавеци (70’-Агуеро).