Гана и Австралия завършиха наравно 1:1 в мача помежду си от Група Д на Световното първенство в ЮАР. Африканците играха 65 минути с човек повече, но не можаха да се възползват и да победят своя съперник. Въпреки това, ганайците оглавиха групата, в която е и отборът на Германия и имат всички шансове да продължат в елиминационната фаза.

Двубоят на „Роял Бафотенг” в Рустенбург в започна отлично за австралийците, които още в 11-та минута откриха резултата. Марк Брешано стреля от фаул, ударът му затрудни Кингстън, който успя само леко да избие топката с тяло. Тя попадна в Брет Холман, който от близо без проблеми вкара за 1:0.

След попадението, ганайците реагираха бързо и сътвориха няколко опасности пред вратата на Марк Шварцер.

Ключова за развитието на мача се оказа 24-та минута, в която при една атака на Гана, Хари Кюъл изби с ръка от голлинията удар на Асамоа Гиан. Ситуацията не остана незабелязана от съдията Роберто Розети, който веднага отсъди дузпа и даде директен червен картон за Кюъл, който трябваше да остави съотборниците си в намален състав. Зад топката застана именно Гиан, който не сбърка и изравни резултата.

Въпреки натиска си, до края на полувремето ганайците не успяха да отбележат нов гол и така почивката дойде при равенство.

Втората част отново започна с териториално предимство за 11-те на Милован Райевац, които обаче показаха липса на идеи в предни позиции. Почти всяка атака на Гана завършваше с безсмислен удар в аут, който по никакъв начин не затрудняваше Марк Шварцер. От своя страна австралийците се бранеха умело и дори в края на мача упражниха лек натиск, който можеше и да доведе до изненадваща победа.

Въпреки пропуснатия шанс за втора победа на Световното, Гана оглави група D s 4 точки, пред Германия и Сърбия с 3 и Австралия с 1. Така с изключителен интерес ще се очаква мачът между Гана и Германия в последния кръг, в който Бундестимът ще се нуждае от задължителна победа, ако не иска преждевременно да напусне Мондиала.