Франция победи Португалия с 2:1 в контролна среща играна на "Стад де Франс" в Париж. Бензема и Погба бяха точни за "петлите", а Куарешма се разписа за "мореплавателите".

"Петлите" успяха да съумеят да открият резултата още в 3-ата минута на срещата. Саня стреля, Патрисио отби удара, но първи до топката стигна Карим Бензема и го прониза за 1:0.

В следващата минута Португалия отвърна с корнер, но след неговото изпълнение не последва опасност пред вратата на домакините. В 7-ата минута удар на Антоан Гризман беше твърде слаб, за да създаде трудности на Патрисио. Четири минути по-късно удар на Бензема мина встрани от целта.

ВИДЕО ОТ МАЧА

В 33-ата минута удар на Варан с глава насочи топката под гредата, но Патрисио се намеси добре и изби кълбото, което летеше точно под гредата.

До почивката и Матюиди пробва мерника си, но нов гол не падна през тези първи 45 минути.

В 69-ата минута домакините стигнаха до 2-ри гол. Евра намери Бензема, а той от своя страна пусна на Погба, който матира за втори път в двубоя Патрисио. В 75-ата минута удар на Кристиано Роналдо извън наказателното поле беше блокиран от Варан. Две минути по-късно съдията на срещата Марчиняк от Полша отсъди наказателен удар за Португалия. Зад топката застана Куарешма и реализира.

До края на двубоя Куарешма имаше възможност да изравни резултата, но френски футболисти не позволиха това да се случи.

Така домакините на Евро 2016 спечелиха контролата с Португалия.