Дидие Дрогба дебютира с гол за Галатасарай, след едва пет минути на терена за новия си тим. Африканският голмайстор се появи на терена в 63-та минута, и само пет по-късно реализира първия гол в мача, завършил с победа за Чим Бом с 2:1 при гостуването на Акхисар Беледиеспор.

Дрогба бе на резервната скамейка в началото на срещата, първа за него, след като получи разрешение от ФИФА да бъде картотекиран в редиците на Галатасарай след трансфера си от Шанхай Шенхуа. След като през първото полувреме и първите 15 минути от второто гостите не успяха да се разпишат, Фатих Терим пусна в игра най-новия си коз. Дрогба се появи на мястото на Юмит Бюлют в 63-та минута.

В 68-та минута Уесли Снайдер намери Йълмаз отдясно в наказателното поле, той центрира почти от аутлинията, и Дрогба демонстрира веднага голмайсторското си докосване, като с глава прати топката в далечния ъгъл на вратата, и тя прелетя над плонжа на вратаря, за да влети точно покрай гредата, право в мрежата.

Йълмаз и Дрогба повториха упражнението само две минути по-късно, но вече комбинацията мина по обратната ос, и котдивоарецът асистира за втория гол в полза на Галатасарай.

Домакините от Акхисар Беледиеспор върнаха едно попадение в 85-та минута, и интригата бе жива до края, като Фернандо Муслера също имаше работа на вратата си. Все пак, Галатасарай съхрани аванса, и се поздрави с победа, извоювана до голяма степен благодарение на новото попълнение Дидие Дрогба.

След последния съдийски сигнал, развълнуван фен на гостите успя да се промъкне на терена, и да прегърне Дрогба набързо, преди да бъде спрян от охраната на стадиона.

Галатасарай води с осем точки, и мач повече, пред Бешикташ, а и с девет пред третия Фенербахче.