Отборът на Динамо Москва победи ЦСКА с 2:0 в дерби-мача от 10-я кръг на руското първенство. Въпреки поражението „армейците“ остават лидери в подреждането, но вторият – Анжи все още не е изиграл своя двубой от кръга срещу Волга.

Попаденията за Динамо реализираха Балаш Джуджак и Александър Кокорин, а домакините трябваше да се справят с 10 души на терена след червен картон на Алан Дзагоев.

Руският национал изпусна нервите си в 58-та минута на срещата, след като тимът му вече имаше пасив от два гола. Алан Дзагоев бе фаулиран много грубо от защитника Люк Уилкшир, но националът стана ядосан и изблъска съперника, което бе наказано от главния рефер, напълно закономерно. Реферът санкционира и Уилкшир, но само с жълт картон.

Всичко това обаче се разигра, след като ЦСКА Москва поучи два гола в собствената си мрежа. В 38-та минута след центриране в наказателното поле, защитник на „армейците“ не успя да изчисти добре, а Балаш Джуджак изскочи зад гърба му и с левия крак вкара за 1:0.

В 51-та бе оформен и крайният резултат, след комбинация между Александър Кокорин и Джуджак, първият се разписа за 2:0.

След спечелените три точки Динамо Москва заема 12-о място с 9 точки, а ЦСКА Москва е водач с 21 пункта, следван от Анжи и Локомотив Москва.