Италианската футболна легенда Алесандро дел Пиеро направи доста слаб дебют в австралийското първенство, а на старта неговият тим ФК Сидни падна с 0:2 при гостуването на Уелингтън Финикс. 37-годишният офанзивен полузащитник има 19 сезона в калчото с екипа на Ювентус, в които е изиграл повече от 500 мача.

Според неофициалните информации, той ще получава по 2 милиона австралийски долара на година. Самите шефове на ФК Сидни заявиха, че договорът му е най-скъпият в историята на австралийския футбол, но отказаха да коментират цифри. Отборът на домакините от Уелингтън започна много ентусиазирано срещата, подкрепян от сериозна агитка.

Попаденията за Финикс отбелязаха белгийският нападател Стайн Хуйсегемс, както и тийнейджърът Луис Фентън. 12 хиляди души наблюдаваха мача на Националния стадион в Нова Зеландия, 500 от които привърженици на Сидни. Привличането на Дел Пиеро в А-Лигата е опит на Футболната федерация на Австралия да върне интереса, а отттам и финансовата стабилност.

Отборът на Норт Куинсланд вече се отказа от участие в първенството заради фалит, а най-популярният местен клуб Саут Мелбърн предпочита да си играе в регионалната втора дивизия. Италианското знаме беше издигнато в Уелингтън преди мача, както и беше опъната фланелка на Ювентус, все със същите идеи.