В зрелищен мач на турнира Копа Америка отборът на домакините от Чили завърши 3:3 с Мексико. Така Чили е лидер в своята група А на турнира с 4 точки, но толкова има и вторият Боливия. Мексико е с 2 точки в актива си до момента, а последен е тимът на Еквадор с 0 точки след двете поражения, които инкасира до момента.

Срещата между Чили и Мексико се игра на препълнения Национален стадион в Сантяго. Мексиканците откриха в 21-ата минута чрез Висенте Вуосо, но само минута по-късно чилийците изравниха чрез звездата си Артуро Видал. В 29-ата минута Мексико пак излезе напред, а в 42-ата минута Варгас възстанови равенството за 2:2. През второто полувреме Чили поведе, но не успя да стигне до успеха, а Мексико записа втори хикс на турнира.

Чили срещу Мексико

източник: БГНЕС

В 21-ата минута Хуан Медина намери отлично Висенте Матиас Вуосо, който реализира за 0:1. Само минута обаче трябваше на чилийците, за да върнат равенството. В 22-ата Артуро Видал се оказа на точното място и с глава мушна топката в долния ляв ъгъл на вратата на Мексико.

Шоуто през първото полувреме продължи с пълна сила и в 29-ата минута, когато Адриан Алдрете центрира точно и намери Раул Хименес, който не сгреши за 2:1 в полза на Мексико. Домакините обаче успяха да изравнят до почивката, като в 42-ата минута Артуро Видал подаде към Дуардо Варгас, който надскочи противниците и вкара за 2:2.

Чили срещу Мексико

източник: БГНЕС

През вторите 45 минути двата тима размениха по още един гол, като в 55-ата Чили дръпна, благодарение на точно изпълнена дузпа от Артуро Видал за 3:2. Домакините обаче не успяха да удържат преднината си и да запишат втора победа на Копа Америка. В 66-ата минута Висенте Вуосо донесе точката за Мексико, реализирайки втория си гол в мача. Вуосо се възползва отлично от асистенция на Алдрете и вкара за крайното 3:3.

Чили срещу Мексико

източник: БГНЕС