Бразилия се наложи с 2:1 над Северна Корея във втория мач от Група G на Мондиал 2010. С успеха си Селесао излезе на първо място в класирането, след хикса между Португалия и Кот Д`Ивоар в ранния двубой. Макар че победата бе достатъчно изразителна и чиста, тя не дойде лесно за бразилците. В налагания напоследък пестелив и по-дефанзивен стил, момчетата на Карлос Дунга стигнаха с минимум усилия до очаквания резултат. Съперникът им от Корея се бранеше много добре, особено през първото полувреме, но издържа до 72-та минута, когато вече гардът падна.

Бразилия превъзхождаше във всички фази на играта, като отправи три пъти повече удари към противниковата врата, и владееше категорично топката. Въпреки това, опитите на КНДР да разбива играта бяха много сполучливи през първото полувреме. То приключи при нулево реми, след като на няколко пъти бързите нападатели на Селесао предпочетоха да стрелят отдалеч, вместо да търсят някакви други идеи в наказателното поле на азиатците.

След почивката се усети промяна в настроението на бразилците, и те започнаха да пресират още по-настойчиво, особено по крилата, с включването на крайните защитници. Именно след едно от тях, Дъглас Майкон успя да открие резултата в 55-та минута. Това се случи, след като бранителят на Интер бе изведен хитро от Елано отдясно в пеналта, стигна почти до аутлинията, и с невероятен фалц успя да излъже вратаря на Корея. Топката мина между стража и вратата, плъзна се по гол линията и влезе в мрежата.

В 72-та минута Елано покачи на 2:0, след като получи подаване от Робиньо, и без да се замисли, прати кълбото под плонжа на вратаря.

След тези две попадения, Карлос Дунга направи и трите си смени, като Нилмар на няколко пъти опита да застраши корейската отбрана. Последва обаче леко отпускане в редиците на Бразилия, и азиатският състав стигна до почетен гол. В 89-та минута хубав гол отбеляза Юн Нам Джи, след като Тае Се му свали с глава в наказателното поле, той навлезе добре и стреля мощно от ъгъла на малкия пеналт, за да оформи крайното 2:1.

В следващите мачове от Група G Бразилия играе с Кот Д`Ивоар, а Португалия среща Северна Корея.