Бразилия се класира за финала на Купата на Конфедерациите, след като победи с 2:1 Уругвай в южноамериканския сблъсък от полуфиналите на турнира.

Паулиньо се превърна в големия герои за "кариоките", след като вкара победното попадение 3 минути преди края на срещата. Преди това Фред бе открил резултата, а Единсон Кавани изравни.

Като цяло мачът на стадион "Минейрао" бе равностоен, с положения и пред двете врати. Уругвайците могат да съжаляват, тъй като имаха достатъчно възможности за гол, а и пропуснаха дузпа в началото на срещата. Усилията на бразилците в края на мача обаче им донесоха успех и те вече чакат на финала победителя от мача между Испания и Италия.

Мачът започна по-добре за уругвайците и в 12-а минута те си спечелиха дузпа, след като Давид Луис задържа Диего Лугано в наказателното поле. Зад топката застана Диего Форлан, но неговият удар бе спасен от Жулио Сезар.

В следващите минути добре се изявиха Хълк и Форлан, но техните удари не попаднаха във вратата.

Резултатът бе открит в 41-а минута, когато Паулиньо с дълбок пас намери Неймар, той пое с гърди и подаде хитро към Фред, който с удар от въздуха вкара през купа играчи за 1:0.

Това обаче не се отрази на уругвайците, които изравниха само 3 минути след подновяването на играта. След разбъркване в наказателното поле, Тиаго Силва направи грешен пас, който попадна в Кавани, а голаджията вкара с диагонален удар в далечния ъгъл.

Мачът продължи с леко преимущество на Бразилия, но пък пред пред Уругвай се откриваха по-интересните положения. В 70-а минута Луис Суарес засече с глава центриране на Форлан, но топката излезе над вратата. Малко след това удар на Кавани като по чудо не влезе във вратата след рикошет в крака на Луис Густаво.

Така се стигна до 86-а минута, когато Неймар центрира от корнер и намери Паулиньо, който надскочи всички и с глава донесе победата на своя отбор.

Другият полуфинал между Испания и Италия е в четвъртък от 22 часа.