Отборите на Бразилия и Италия изиграха запомнящ се приятелски мач, който се игра в Женева. Двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 2:2 пред препълнените трибуни на „Стад Дьо Женев“ Селесао успя да поведе с 2:0 през първата част, но в рамките на пет минути в началото на второто полувреме, тимът на Чезаре Прандели изравни. Първият гол в мача падна в 33-ата минута и бе дело на Фред, а десет по-късно Оскар с лекота направи 2:0. В 52-ата минута Даниеле Де Роси намали, след като засече с крак центриране от корнер, а в 57-ата Марио Балотели реализира фамозен гол за 2:2.

Така Италия, която е съперник на България в квалификациите за Мондиал 2014, за пореден път не успя да запише победа над именития си съперник, като последния успех на „скуадра адзура“ над Бразилия датира от 1982 година.

Резултатът в мача можеше да бъде открит още във втората минута на мача. Емануеле Джакерини получи отляво и навлезе в наказателното поле, където с лекота финтира Давид Луис и незабавно стреля, но Жулио Сезар бе на мястото и изби в корнер. Две минути по-късно, селесао отговори с мощен изстрел на Неймар, но Буфон също успя да реагира и да отрази удара. Марио Балотели също пробва стража на Бразилия, но вратарят отново надделя, спасявайки с крак.

Футболистите на Италия бяха по-активният тим на терена, като халфовете на Бразилия често грешаха и даваха възможност на своя противник да организира опасни атаки. В 21-ата минута Пирло показа класата си, извеждайки Маджио отдясно, но десният бранител не успя да отправи хубав удар и бе надигран от Сезар.

Противно на показваното от двата тима на терена, Бразилия успя да вземе преднина в резултата след гол на Фред в 33-ата минута. След центриране отляво в наказателното поле, Бонучи не успя да избие топката и вместо това я отклони към дебнещия на границата на малкия пеналт Фред, който с лекота я прати в мрежата на Буфон.


szólj hozzá: Brazil vs Italy 1:0 Fred

Веднага след гола за Бразилия, „скуадра адзура“ се опита да отговори чрез Марио Балотели и Андреа Пирло, но двамата нямаха късмет пред гола.

Три минути преди края на първата част възпитаниците на Луис Фелипе Сколари нанесе своя решителен удар. След грешка от страна на Де Счилио, Неймар открадна топката и след страхотен рейд стигна до наказателното поле и пусна топката към Оскар, а за футболиста на Челси не остана нищо друго освен да прати коженото кълбо в долния ляв ъгъл на вратата.

Второто полувреме започна отлично за Италия, в който състав, Прандели направи няколко промени на почивката. Даниеле Де Роси намали за „скуадра“ в 52-ата минута, след като засече центриран от корнер. Пет минути по-късно Марио Балотели загатна за класата си и с удар от около 23 метра препарира Жулио Сезар на бразилската врата.

След изравнителния гол, футболистите на селесао се хвърлиха в предни позиции. Хълк имаше отлична възможност да даде нова преднина на своя тим, но се засуети и застъпи топката в наказателното поле, а Буфон улови.


szólj hozzá: Brazil vs Italy 2:1 De Rossi

Тимът на Фелипе Сколари продължи да играе по-добре, но в оставащите минути до края на мача, не съумя да намери верния път към гола, с който да си осигури победата.


szólj hozzá: Brazil vs Italy 2:2 Balotelli