Сериозни проблеми сътвориха привържениците на белгийския Стандард Лиеж по време на победата с 2:0 като гост на Шарлероа в събота.

Според доклади от срещата, е имало сблъсъци на фенове на двата тима преди двубоя. Проблемите продължиха и през втората част на двубоя, когато привържениците на Стандард, стоящи зад вратата на Шарлероа, хвърлиха няколко ракети към вратаря Руди Риу. Те експлодираха точно до стража, който се хвана за крака от болка. Виждайки поведението на агитката, капитанът на Лиеж Стивън Дефур се опита да въведе ред, отивайки да озапти побеснелите привърженици.

Риу се присъедини към него в успокояването на гостуващите фенове. Не само те обаче се държаха лошо. След края на мача, привържениците на Шарлероа хвърлиха стотици тенис топки на терена. (Това е практика на феновете на Базел). Малко след това се стигна и до най-сериозния инцидент в мача, когато десетина привърженици на Шарлероа успяха да пробият дупка в металната ограда и да нахлуят на терена - нещо, на което за малко да станем свидетели и в двубоя Левски - ЦСКА.