Английската звезда Дейвид Бекъм изработи и двете попадения за Лос Анджелис Галакси в плейофите за титлата в американската футболна Мейджър-лига при успеха над Сиатъл с 2:1. Това беше втора победа за Галакси и те спечелиха полуфиналната серия в Западната конференция с 2-0 победи.

На финала на Запад ЛА Галакси ще играе срещу отбора на Далас Бърн. На Изток пък ще спорят Сан Хосе и Колорадо, като победителите от двата финала в конференциите излизат в директен сблъсък за титлата.

В 19-ата минута Дейвид Бекъм центрира от корнер и Едсън Бъдъл откри резултата. Осем минути по-късно попиконата Бекъм центрира от фаул от левия фланг точно на главата на защитника Омар Гонсалес, който за втори път прониза вратаря Кейси Келър.

Тимът на Сиатъл Соундърс можеше да инкасира и още едно попадение, този път от Бекъм, но ударът на англичанина от фаул излезе в аут. Все пак четири минути преди края на мача гостите от Северозапада върнаха едно попадение чрез Стив Закуани.

Първата среща между двата отбора завърши 1:0 в полза на Галакси.

„Неговото представяне днес беше феноменално. Той направи сериозната разлика между двата отбора, а присъствието му на терена даде сериозен импулс на всички нас”, заяви развълнуваният треньор на Галакси Брус Арина.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.