Сериозен скандал избухна след мача за Копа Либертадорес между бразилския Атлетико Минейро и Арсенал Саранди. Звездата на домакините Роналдиньо вкара два гола при победата с 5:2.

Още на полувремето обаче футболистите на двата отбора се спречкаха по пътя към съблекалнята, но полицията се намеси и бързо разтърва играчите, като до по-сериозни инциденти не се стигна.

След последния съдийски сигнал обаче гостите от Саранди останаха бесни от отсъжданията на парагвайския съдия Енрике Касерес и тръгнаха да му искат обяснение. Арбитърът бе защитен от полиция, но играчите скочиха на саморазправа с въоръжените и бронирани представители на властите.

Наложиха се дори заплахи с огнестрелно оръжие, които не изплашиха играчите на аржентинския отбор. Футболистите на Арсенал нападнаха част от полицаите и няколко от тях претърпяха леки наранявания и натъртвания.

Един полицай е по-сериозно нападнат и е настанен в болница.

Полицията в Бело Оризонте задържа футболистите на Арсенал в съблекалнята повече от един час, докато беше направено разпознаване на играчите от аржентинския отбор, които нападнаха органите на реда.

Осем от играчите на Арсенал бяха арестувани, а след няколко часа пуснати под гаранция от 15 хиляди долара. Четирима от футболистите са подведени под отговорност и ще бъдат съдени.

Освен това аржентинският клуб ще трябва да плати глоба от 10 хиляди долара за нанесените щети по стадиона на Атлетико Минейро.