Отборът на Аржентина записа първи успех на Копа Америка, побеждавайки вечния си съперник Уругвай с минималното 1:0. Единствения гол в мача бе дело на Серхио Агуеро през второто полувреме, който се оказа достатъчен за ценните три точки.

В първия си сблъсък от група B срещу Парагвай, Лионел Меси и компания стигнаха само до равенство 2:2 и днес имаха нужда от пълния успех, за да запазят реални шансовете си за класиране напред. Благодарение на трите си точки, Аржентина оглави временното класиране.

От своя страна Уругвай трябва да победи Парагвай в последния си мач от групата, за да бъде сигурен в класирането си в следващата фаза. Съществува вариант урусите да продължат напред и като един от тимовете с най-добри показатели на трето място.

В изпълнена с напрежение първа част, двата тима не успяха да се изненадат, като единствените две положения бяха в полза на Аржентина. Анхел Ди Мария не успя да преодолее Муслера още в 9-ата минута. Стражът на Уругвай трябваше да се намесва решителни и след удар на Агуеро по-късно през първото полувреме.

В 38-ата минута страстите на терена взеха връх, което доведе до червен картон за селекционера на Аржентина Тата Мартино.

Дори и без своя наставник на резервната скамейка, Аржентина все пак успя да вземе своето след точно изпълнение от страна на Агуеро. Хавиер Пасторе изведе по отличен начин Пабло Сабалета по десния фланг, който намери Агуеро в наказателното поле, а нисичкият нападател с глава реализира.


Todos Los Goles y Resumen Completo | Argentina... by zidanekrisz

В другия мач от групата Парагвай също записа победа над Ямайка с 1:0. Голът за успеха бе дело на Бенитес през първото полувреме. В последните сблъсъци от групата, Аржентина среща Ямайка, докато Уругвай ще трябва да се доказва срещу Парагвай.