Футболът за пореден път доказа, че забавя, но не забравя. Едва ли има футболен фен в Ирландия, който да простил на Тиери Анри начинът, по който класира Франция на Световното първенство за сметка на островната държава.

Е, този път легендата на Арсенал отново опита да хитрува за новия си тим Ню Йорк Ред Булс, но съдбата свърши своето.

Снощи отборът на Анри излезе срещу ДиСи Юнайтед в среща реванш от полуфиналите в Източната конференция на Мейджър Лийг Сокър. Първият двубой бе приключил при 0:0, а 20 минути преди края на ответния двубой не изглеждаше, че ще общият резултат ще бъде променен.

Тогава обаче вратарят на ДиСи фаулира в наказателното поле останалият срещу него Анри и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Кени Купър, който откакто играе в американския шампионат, няма пропуск от наказателен удар. Той отново не сбърка и даде важна преднина за своя тим, но съдията нареди изпълнението да се повтори.

Причината? Анри влязъл в наказателното поле, преди Купър да докосне топката. Това се оказа повратният момент в срещата, след като Купър стреля неубедително във вратаря, малко по-късно Рафаел Маркес бе изгонен, а ДиСи стигна до победата с гол две минути преди края.