Попадение на трансферната цел на Барселона Алексис Санчес в 64-ата минута донесе равенството 1:1 на Чили с Уругвай в среща от втория кръг на груповата фаза на Копа Америка.

Така фаворитите Аржентина, Бразилия и Уругвай продължават да не могат да постигнат победа от началото на турнира, като общо са изиграли 5 двубоя, всичките от които завършиха наравно. Тази вечер бразилците имат шанс да спечелят първи успях, като във втория си мач срещат Парагвай.

Алваро Перейра бе открил за Уругвай в 53-та минута, но Санчес, който е един от най-исканите футболисти в Европа това лято, се разписа десет минути след това, за да донесе точката на своя отбор.

По този начин тимът на Чили събра четири точки от първите си два мача и застана начело на Група С заедно с Перу. Уругвай пък има две точки, след като записа равенства в първите си два мача.

Перу записа ценен успех над играещия с младежкия си тим отбор на Мексико с 1:0 в другия мач от тази група. Перуанските футболисти доминираха през целия двубой, но успяха да вкарат едва седем минути преди края, когато нападателят на Хамбургер Пауло Гереро се разписа, останал сам срещу вратаря.

След тази победа Перу се изравни по точки с Чили на първото място в групата, докато Мексико на практика отпада от турнира, след като записа втора поредна загуба.