Кот Д’Ивоар завърши участието си на световното първенство в ЮАР с победа. Дидие Дрогба и неговите съотборници успяха да победят с 3:0 Северна Корея, но въпреки това останаха на трето място в групата и отпаднаха от турнира. Така единствено националният отбор на Гана остана като представител на африканския континент.

Кот Д’Ивоар започна силно мача, като още в 1-та минута Кейта нахлу в наказателното поле на КНДР и стреля, но Мьон Гук Ри успя да спаси и в последствие да избие топката в корнер.

Воденият от Свен Йоран Ериксон отбор успя да поведе в резултата в 14-та минута, когато Артур Бока направи добър пробив, след което подаде към Яя Туре, който от границата на наказателното поле на Северна Корея прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Гук Ри.

Три минути по-късно в 17-та Ромарик стреля отдалеч, но топката срещна десния стълб на вратата Гук Ри. Кот Д’Ивоар удвои своята преднина в 20-та минута, когато Бока подаде в наказателното поле на Северна Корея към Дрогба, който овладя топката и стреля силно, но тя срещна напречната греда и тупна пред гол линията, след което Ромарик с глава я прати в мрежата на Гук Ри.

Кот Д’Ивоар можеше да направи класическа преднината си в 38-та минута, когато Жервиньо получи добър пас в наказателното поле на Северна Корея и стреля опасно, но топката срещна десния стълб на вратата на Гук Ри и излезе в аут.

През второто полувреме темпото на игра в мача падна, като африканският отбор изглеждаше примирен със съдбата си. Все пак в 82-та минута Бока центрира в наказателното поле на Северна Корея, след което Саломон Калу успя да изпревари Гук Ри и да прати топката във вратата му за трети път и по този начин да оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Кот Д’Ивоар събра актив от четири точки и остана на трето място, а Северна Корея остана без спечелена точка и само с един единствен отбелязан гол срещу Бразилия.