Вицекапитанът на Нигерия Уилиям Троост-Еконг демонстрира сериозно самочувствие преди днешния приятелски мач срещу Бразилия. Футболистът на Удинезе обяви, че в състава на „суперорлите” има футболисти, които са на нивото на Неймар, Роберто Фирмино и Габриел Жезус, а по тази причина споменатите нападатели няма да бъдат заплаха.

Очевидно настроенията в Нигерия са високи спрямо предстоящия дуел, стартиращ в 15 часа българско време днес. Може би причината се крие във факта, че преди броени дни  Сенегал стоя изключително добре срещу шампиона в Копа Америка и се добра реми 1:1.

„Аз съм толкова щастлив, че съм част от отбора, който ще се изправи срещу Бразилия в Сингапур”, заяви 26-годишният Троост-Еконг. В редиците на нигерийците попадна и крилото на родния ЦСКА Вив Соломон-Отабор.

„Всички знаем на какво е способен бразилският тим, защото гледахме мача им срещу Сенегал. Аз съм сигурен, че срещу нас те ще изгарят от нетърпение да постигнат позитивен резултат (от финала в Копа Америка насам Бразилия е в серия от 3 поредни мача без победа – б.р.).”

„Ние обаче имаме играчи, които са също толкова добри, колкото са Неймар, Фирмино и Жезус. Те определено не крият никаква заплаха за нас”, добави Троост-Еконг.