Полузащитникът Лукас Виатри се върна за Бока Хуниорс след дълго лечение на коляното и вкара решаващ гол за успеха на отбора с 2:0 над Расинг. Тази победа пък изведе Бока еднолично начело в класирането след мачовете от 15-ия кръг на първенството.

Сега Бока има 29 точки, с 1 повече от Тигре и Нюелс Олд Бойс, както и с 2 пред Ол Бойс. В петък Тигре разгроми Нюелс Олд Бойс с 3:0 и го застигна в класирането благодарение на хеттрика на Карлос Лунас.

Виатри се появи през второто полувреме, за първи път от 7 месеца, през които лекуваше контузия на лявото коляно. Той откри резултата в 70-ата минута, когато получи топката с гръб към вратата, обърна се и с удар по земята заби първото попадение в мача. 8 минути преди края на срещата нападателят Николас Бланди вкара втория гол в мача, след като Пабло Мушес му върна топката от аутлинията.

Белграно, който миналата година изхвърли Ривър Плейт от елита чрез плейоф, сега си гарантира оставането при най-добрите.

Те вече имат достатъчно точки, след като спечелиха с 1:0 като гост на Велес Сарсфийлд и заемат 10-о място с 21 точки.

Сан Лоренсо отстъпи с 0:1 на Унион Санта Фе и усложни задачата си за оставане в Примера. Сан Лоренсо е на 13-о място с 18 точки, но по системата за калкулация за последните три сезона е в зоната на изпадащите. Ако това се случи, то за първи път в историята на аржентинския футбол два от „Големите Пет“ няма да играят в елитната лига.