Аржентинският халф Хуан Себастиан Верон вкара в добавеното време за победа на Естудиантес над гостуващия Алианца Лима с 1:0 в последна среща от група 3 на южноамериканския футболен турнир Копа Либертадорес. Попадението на ветерана изкачи аржентинците на първо място с точка пред перуанския противник, но и двата отбора продължават напред в елиминационната фаза.

В добавеното време на срещата Ектор Видал Соса игра с ръка в наказателното поле на перуанците, а Верон се нае със задачата да изпълни важния наказателен удар. Той бе спасен от вратаря на гостите Джордж Форсит, но топката попадна отново в краката на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, който не сгреши при добавката и оформи крайното 1:0.

Точно преди гола Алианца остана с 10 души на терена и това помогна за класирането на Естудиантес с първо място от група 3 на Копа Либертадорес. Другите девет клуба, които вече си осигуриха място на осминафиналите, са бразилските Коринтианс и

Крузейро, чилийският Универсидад, колумбийският Онсе Калдас, парагвайският Либертад, Алианца Лима, аржентинският Велес и мексиканските Сан Луис и Гуадалахара.

В другата среща от групата боливийският Боливар надви с 2:0 другия чилийски отбор Хуан Аурих. Двата състава са на дъното на таблицата, като трети са чилийците с шест точки, докато колумбийците успяха да запишат първата си победа в тазгодишното издание на Копа Либертадорес, което е с променен формат. След четвъртфиналите турнирът ще прекъсне за световното първенство.