Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че според него тимът на Италия се е уплашил от катастрофалната загуба с 0:3 от Холандия в първия си мач от Евро 2008. Това е и най-тежкото поражение за „адзурите” от 25 години насам.

„Холандците излязоха на терена много по-концентрирани и с желание за победа”, коментира френският спец.

„От друга страна и нагласата на италианците не бе на ниво, което предреши изхода на мача – холандците просто бяха по-добри”, добави мениджърът на Арсенал.

„Много италианци си мислят, че срещата е била истинска катастрофа. Но всъщност не е така, тъй като мачът като цяло бе много добър, и двата отбора играха отлично и за победа. Италия пропусна своите възможности, докато холандците бяха изключително прецизни”, продължи Венгер.

В петък „адзурите” ще се изправят срещу Румъния във втората си среща от груповата фаза, като евентуална загуба би означавала отпадане от европейските финали.

„В момента, пред италианците седи опасността от двоен психологически шок. Да получат 3 гола във врата си рядко се случва на Италия, струва ми се, че подобен резултат трудно ще бъде преглътнат от играчите на Роберто Донадони”, завърши Арсен Венгер.