Не искам Франция да се класира по този начин на световно първенство, заяви мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Специалистът, който преди време отхвърли възможността да води националния тим на Франция, коментира баража между „петлите” и Ейре, който завърши 1:1 със спорен гол на Уилям Гала, който прати отбора на Раймон Доменек на Мондиал 2010.

Гала се разписа във вратата на ирландците след очевидна игра с ръка на нападателя Тиери Анри, който асистира на Гала.

„Аз подкрепям Франция и е смущаващо те да се класират на световното първенство по този начин. Искаме да победим Ирландия както трябва, а това не се случи”, заяви мениджърът на Арсенал.

„В цялата история най-големия губещ се казва Тиери Анри. Ако той бе излязъл навреме и бе признал играта си с ръка, половината хора във Франция биха казали: „как може да бъде толкова луд и да не ни класира на световното?”

„Това, че не го направи веднага, отново го прави виновен. Проблемът не е на Тиери Анри, той е над него. Той игра в Арсенал 10 години и винаги е бил супер справедлив. Според мен хората, които подкупват рефери и вземат допинг – те са симулантите в спорта. Франция трябва да излезе и да каже: „Да, това беше игра с ръка и предлагаме преиграване”, категоричен бе Венгер.