Броени часове остават до отварянето на януарския трансферен прозорец, а изглежда, че в Арсенал ще се подсилят с ново попълнение веднага. Става въпрос за полузащитника на португалския Спотинг Лисабон Уилям Карвальо. 

Според английската преса тази сутрин, "артилеристите" са изпратили официална оферта в канцеларията на "лъвовете". Тя е на стойност 25.5 млн. паунда и трудно ще бъде отказана от тима от португалската столица. 

"Топчиите" бяха свързвани с името на дефанзивния полузащитник още през лятото. Тогава обаче не покриха финансовите изисквания на Спортинг и развръзката по преминаването му на "Емиратс" остана за зимата. 

Според медиите на Острова, в наддаването за подписа му е и Манчестър Юнайтед, но лондончани са напред в списъка точно заради отдавнашния си интерес и вече покритите финансови параметри. 

Съвсем наскоро самият мениджър Арсен Венгер призна, че отборът му има нужда от подсилване в центъра на полузащитата заради редицата контузии на ключови играчи в тази зона и вече е предприел първия си ход.