Българският нападател Венцислав Христов отново се появи за своя СКА Хабаровск в първенството на Русия. В последния си за годината двубой обаче тимът от Далечния Изток допусна пета поредна загуба. 

Това се случи в гостуването на Рубин Казан, като бившият тим на Благо Георгиев надделя с 3:1. Нападателят почна мача на пейката, но се появи на терена в 54-та минута на мястото на Мирослав Маркович. 

Христов обаче беше незабележим и не се запомни с нищо до края на мача. Иначе той се появи при резултат 0:3, но накрая тимът му все пак стигна до попадение в последните минути, което се оказа само почетно. 

Сардар Азмун откри за Рубин в 25-та минута, като Максим Канунников удвои в 40-та. Магомед Оздоев оформи класиката в 49-та минута и малко след това Христов се появи в игра. В 73-та минута Александър Максименко само оформи крайното 1:3. 

След тази развръзка Рубин събра 23 точки и е на две точки над чертата за плейаутите и може да диша малко по-спокойно през зимната пауза. СКА пък остава последен със само 12 точки и се очертава като сигурен изпадащ.