Страхотен Лионел Меси и великолепна Аржентина се класираха за финал на Копа Америка след успех с 4:0 над САЩ.

Меси бе над всички в двубоя и с перфектната си игра поведе "гаучосите" към втория им пореден финал на турнира. С гола си за 2:0 пък Меси влезе в историята на аржентинския футбол с най-много голове за националния отбор (55), изпреварвайки по този показател легендата Габриел Батистута.

През миналата година аржентинците загубиха финала от Чили, а сега ще се опитат да сложат край на своята 23-годишна суша без голям трофей. Съперник на финала ще бъде победителят от двубоя между защитаващия титлата си Чили и Колумбия.

Двубоят в Хюстън започна по мечтан начин за "гаучосите", които поведоха още в 3-ата минута чрез Езекел Лавеци. Играещият в Китай нападател оправда доверието на Херардо Мартино, възползвайки се от отличен прехвърлящ пас на Меси, след който вкара за 1:0.

Самият Меси удвои аванса на своя тим в 32-ата минута с брилянтно изпълнение от пряк свободен удар, което не остави никакъв шанс на Брад Гузан.

Шоуто продължи след почивката като в 50-ата минута Гонсало Игуаин се отскубна от изкуствената засада и стреля към Гузан. Първият му удар бе спасен, но при добавката голаджията не пропусна.

4 минути преди края отново Игуаин се възползва от асистенция на Меси, за да оформи крайното 4:0.

За съжаление в мача нямаше само положителни емоции за "гаучосите", след като в 63-ата минута Лавеци счупи ръката си при нелеп инцидент, падайки зад рекламното пано при опит да овладее топката. Така той остава извън сметките за финала.