Велес Сарсфилд се класира за полуфиналите на Копа Либертадорес, след като победи парагвайския Либертад с 4:2 в сряда. Аржентинският футболен клуб беше последван по-късно същата вечер от бразилския Сантос, който стигна до равенство 1:1 у дома срещу Онсе Калдас от Колумбия и продължи напред с допълнителния гол от първия мач.

Макси Моралес вкара първите два гола за Велес на "Дефенсор дел Чако" в Асунсион, а останалите попадения до края на мача оформиха общия резултат на разгромното 7:2.

Либертад все пак поведе в мача минута преди почивката чрез Родриго Рохас, но шампионите от 1994-а година отговориха чрез Моралес още в следващата атака. Мануел Масиел отново даде преднина на Либертад след шест минути игра през втората част с последния гол за парагвайците в мача. Последва ново попадение на Моралес и по едно на Гийермо Франко и Аугусто Фернандес.

Сантос, който водеше с 1:0 след първия мач в Манисалес, поведе в мача срещу Онсе Калдас в 12-та минута чрез звездата си Неймар, но допусна изравняване след гол на Рентерия. Това обаче беше последното попадение в Сао Пауло и бразилците продължиха напред в турнира.

В другите четвъртфинали, които са насрочени за по-късно тази вечер, Пенярол започва домакинството си с два гола преднина от първия мач срещу Универсидад Католика, докато Серо Портено приема Чиапас в Асунсион след равенство 1:1 в Мексико.