Велес Сарсфийлд победи конкурента си за титлата Годой Крус с 2:0 у дома, с което остана с точка аванс на върха в аржентинското първенство.

Нападателят Хуан Мануел Мартинес, който резултата за домакините с брилянтен гол в 65-ата минута на мача. Давид Рамирес, който премина от Годой Крус във Велес през януари, добави второто попадение във вратата на гостите в 90-ата минута, когато се възползва от асистенция на резервата Гилермо Франко.

„Премахнахме един от кандидатите за титлата. Имаме късмет, че отборът ни показа характер след отпадането от Копа Либертадорес”, заяви Мартинес.

Вторият Ланус се наложи с 2:1 над Индепендиенте в друга среща от 17-ия кръг.

Така два кръга преди края Велес Сарсфийлд води с точка пред Ланус, а и има по-лесна програма – гостуване на 19-ия Уракан и домакинство на 10-ия Расинг. Ланус пък посреща 5-ия Архентинос Хуниорс, а в последния кръг има тежко гостуване на гранда Ривър Плейт, който е осми, но има шанс да завърши и на 3-о място.

Другият голям гранд от Буенос Айрес – Бока Хуниорс е шести с точка пред Ривър. Шампионът Естудиантес Ла Плата е на шокиращата 18-а позиция от общо 20 отбора.