Нападателят на Холандия Робин Ван Перси заяви, че ще уважи мнението на треньора си Берт Ван Марвайк за това по какъв начин трябва да играе на Мондиала в Южна Африка.

26-годишният играч на Арсенал започна кариерата си като крило, но след като Тиери Анри напусна лондончани, се преквалифицира в централен нападател, роля, която той иска и в националния отбор на Холандия. С четири гола в последните три мача на холандците, Ван Перси улесни избора на треньора си Берт Ван Марвайк за титулярен нападател на "оранжевите".

Острието обаче е наясно, че тази роля ще го накара да промени стила си на игра. „Обичам да поемам топката и да комбинирам покрай защитата, но треньорът настоява, че един или двама от нас трябва да правят рейдове", сподели Ван Перси.

Ван Марвайк настоява нападателите му да дриблират покрай защитниците на противника, за да освобождават повече пролуки за съотборниците си, а не просто да атакуват.

„Трябва да съм наясно с това, но ако успея да се справям и с двете роли, това ще ме направи по-непредсказуем за защитниците. Но аз искам да вляза в тази роля по моя си начин. Сигурен съм, че това ще проработи", добави Ван Перси.