Нападателят на Холандия Робин ван Перси заяви, че е дошъл моментът "лалетата" най-сетне да триумфират на Мондиал. Холандците имат два загубени финала през 1974 и 1978 година, но се надяват да направят крачката към световната титла на Мондиала в Южна Африка.

Играчите на Берт ван Марвайк преминаха лесно груповата фаза, завършвайки с пълен актив от 9 точки след 3 победи. На осминафинала срещу Холандия ще се изправи тима на Словакия, като мачът е в понеделник в Дърбан. Ван Перси, който вкара първия си гол на Мондиала при победата с 2:1 над Камерун, е убеден, че "оранжевите" могат да спечелят Световното първенство.

"С продължаването ни напред в турнира, ние може да срещнем много големи отбори, но аз наистина съм оптимист, че можем да постигнем нещо с този отбор", заяви нападателят на Арсенал.

"Това е най-добрият отбор, който имаме, откакто аз играя. В страхотна поредица от добри мачове сме и когато погледна нивото ни на тренировките, не мога повярвам. Класата ни расте с всеки изминал ден. Беше добра, когато дойдохме. Сега е страхотна. Това е нашият най-добър шанс. Ако погледнем възрастта на ключовите играчи, повечето от нас на 25 или 26. След четири години те ще са на 30, което не е чак толкова зле, но това е бъдещето. Усещам, че това е нашият момент, нашето време", добави острието.