Нападателят на Холандия Робин ван Перси разкри, че в стаято му в хотела има снимка на Диего Марадона със световната купа от 1986 година, което го вдъхновява преди финала на Мондиал 2010 срещу Испания.

"В стаята ми в хотела на стената виси огромно фото на Диего Марадона, който носи световната купа, седнал на раменете на своите съотборници през 1986 година. Фантастична, потресаваща със своя дух и страст снимка. И след всяка победа аз се прибирам в стаята, гледам снимката и си представям себе си как нося купата", каза ван Перси пред репортери.

"Чувството, че сме на финал е фантастично и странно, и нереално. Свикнал съм да гледам отстрани други отбори да играят на финала. А сега на финала сме ние. И всички ще гледат към нас", каза още ван Перси.

Нападателят на Арсенал каза още, че в отбора на Холандия цари силен колективен дух.

"Ако поставите скрита камера в хотела, ще видите, че всички играем тенис на маса, карти, постоянно се шегуваме помежду си. Всички сме заедно, никой не седи в стаята си. Общуваме постоянно, освен когато спим. Това е много важно за постигане на големи цели. Когато в един отбор половината играчи не говорят с другата половина, нищо не се постига", коментира ван Перси.