Холандският нападател Робин ван Перси ще замине в Осло с националния отбор, където „лалетата” ще се срещнат с Норвегия в квалификационен мач за Световното първенство в ЮАР.

Малко по-рано тази седмица Ван Перси получи контузия и в момента се проверява дали нападателят ще може да играе в мача със скандинавците. Найджъл де Йонг и Джони Хейтинга със сигурност пропускат мача, заради контузии.

Холандците заминават за Норвегия със съзнанието, че трета поредна победа ще затвърди първата им позиция в групата, като им даде пет точки преднина пред вторите в квалификационната група – Шотландия.

Заради множеството контузии в отбора му, наставникът на холандския тим Берт Ван Марвийк ще гледа да избере отбор, който да се представи толкова добре колкото на мача срещу Исландия. Уесли Шнайдер е желан играч за мача, но след тежката контузия в коляното Ван Марвийк заяви пред репортерите: „Шнайдер не е играл два месеца и ще помисля по въпроса. Но ако му разрешат да играе ще го повикам и Реал Мадрид не могат да го спрат”.