Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк събра днес своите футболисти, за да сплоти колектива, след като медиите в страната информираха за скандал в лагера.

При смяната си в мача със Словакия вчера Робин ван Перси реагира гневно, а след това се твърди, че играчът обявил как трябвало да бъде изваден Уесли Снайдер, а не той.

"Най-напред говорих с Робин, след това имах лична среща с Уесли, а след това обявих и обща среща на целия отбор. Никога няма да си позволя избора на състава за следващия мач да бъде повлиян от подобни неща, коментира Ван Марвайк пред националната телевизия НОС.

"Винаги съм казвал, че няма нужда да мислим някакви неща, които ни пречат. Защото искам да бъдем силни и да се концентрираме върху това. Но когато имаме проблем, няма нужда да го оставяме настрани и той да се нажежава. Това е всичко и то се отнася за целия отбор, твърдо отсече Ван Марвайк след края на срещата.

Двамата футболисти, замесени в скандала, не говориха днес за медиите. Ван Перси обаче заяви, че не е искал той да остане на терена за сметка на Снайдер.