Холандският треньор Луис Ван Гаал е най-вероятният нов селекционер на Австралия. Според местните медии, Ван Гаал може да поеме поста след Азиатската купа през юли.

Футболната федерация на Зеления континент потвърди, че е провела разговори с холандеца, който е постигнал най-големите си успехи начело на Аякс и Барселона, а в момента води АЗ Алкмаар.

Ван Гаал обаче е само един от кандидатите, селектирани от централата. Според вестник „Ди Ейдж” самият наставник е заинтересован от работата, но има някои съмнения. Ван Гаал иска успехи на Световно първенство, а не вижда как може да постигне такива с тима на „кенгурата”.

Футболната федерация на Австралия не бърза с избора си, като в момента отборът се води от Греъм Арнолд, който бе помощник на Гуус Хидинк на Световното първенство миналата година. Арнолд ще води тима в Азиатската купа.

Според футболните босове в Австралия, има три периода, в които може да се наеме добър треньор като Хидинк.

Първият е след края на сезона в Европа през май, втория през октомври-ноември, когато квалификациите за Евро 2008 приключат, и третия – след края на Европейското през юли догодина.