Целта пред холандския национален отбор е да завърши  участието си на световното първенство без загуба. Това заяви  селекционерът на "лалетата" Луис ван Гаал на пресконференцията  преди мача за бронзовите медали срещу домакина Бразилия. Холандия няма поражение до момента в редовното време и тимът ще опита да стане първият холандски отбор, който завършва без  загуба участието си на световно първенство. Холандците до момента само веднъж са играли в спора за  третото място - през 1998 година губят от Хърватия.

Бразилците пък са участвали в този мач три пъти - през 1938  година побеждават Швеция, както и Италия през 1978 година, а рез 1974-а губят от Полша. 

"Каква е атмосферата в отбора? Ясно е, че не е най-добрата,  след като отпаднахме от борбата за титлата. Мечтата ни умря и  няма да се върне. Но ще направим всичко да вдигнем отбора и да  му вдъхнем увереност. Както вече казах, дузпите са въпрос на  късмет. До момента не сме загубили нито един мач на шампионата в редовното време и нашата задача е да се върнем у дома  непобедени. Може и да не сме най-силният отбор на това световно  първенство, но със сигурност сме трудни за побеждаване. Много се надявам в утрешния мач, който ще бъде последният ми начело на  този отбор, играчите да ми подарят една победа", коментира Луис  ван Гаал.  

Треньорът още не е наясно с титулярния състав и не е решил  дали да пусне в игра капитана Робин ван Перси, който страда от  контузия и преди мача с Аржентина тренира на индивидуален режим. 

"Робин е контузен от два месеца, но свърши огромен обем  работа, за да бъде във форма за това световно първенство. Още не съм мислил за състава. Първо ще анализираме отбора на Бразилия  и след това ще определя състава. Искам да видя и как се чувстват момчетата на тренировка", каза ван Гаал./БТА