Вратарят на националния отбор на Холандия Едвин Ван дер Саар призна, че съставът на Марко ван Бастен е бил на път да изпусне класирането си на Европейското първенство в Австрия и Швейцария догодина и по този начин на финалите да участва България.

„Лалетата” бяха в нашата група G и вчерашния успех с 1:0 като домакин на Люксембург осигури на тима участието на първенството на Стария континент.

Изненадващо обаче двубоят срещу футболното джудже бе изключително труден за „оранжевите” и само добрите изяви на Ван дер Саар спасиха отбора в края на мача, когато Люксембург бе на път да вкара при две опасни контраатаки.

Вратарят на Манчестър Юнайтед бе недоволен от играта, въпреки крайния успех: „Това не трябваше да става. Показахме неопитността си в тази ситуация”.

„Бяхме поразени с две контраатаки, които можеха да ни костват мястото на Европейското”.

На подобно мнение бе и наставникът Марко ван Бастен, който призна, че отбора му има още много да учи:

„Имаме страхотни качества в атакуващ план, но моите момчета са все още млади. В края на мачовете си проличава слабата ни физическа сила. Това е нещо, над което трябва да работим, защото срещу по-добри отбори ще имаме много неприятности с тази игра”.