Селекционерът на холандския национален отбор по футбол Марко Ван Бастен призна, че утрешният двубой срещу България е ключов за неговия отбор и той трябва да бъде спечелен на всяка цена.

В момента Холандия е на трето място в групата след Румъния и България, но има и мач по-малко. „Оранжевите” тренираха на закрити врати през цялата седмица, което засили чувството за напрежение около състава преди битката с „трикольорите”.

„Нашата цел е ясна. Трябва да се класираме на Европейското първенство. Първо срещаме България и това е ключов мач. Четири дни по-късно се изправяме срещу Албания.

„Ако тези мачове завършат благополучно ще сме направили голяма крачка към първенството, защото това ще означава, че между нас и българите ще има голяма разлика в точките”, заяви легендарният нападател от близкото минало.

„Разполагаме с много интересна група от млади играчи и всички ние прогресираме заедно. В сравнение с преди три години, този състав направи голям прогрес. Това е нещо много позитивно, което ни държи любопитни, дали това развитие може да продължи”.

„Не сме по-слаби от България или Албания. Просто трябва да сме сигурни, че резултатът ще го покаже. Аз съм убеден в това”, допълни Ван Бастен.

„Това са мачовете, към които всички са насочили погледите си. Първо, защото тези срещи са много важни, но и защото това са първите ни официални мачове от дълго време насам”, допълни идолът на Димитър Бербатов.