„Двубоите с България и Албания са мачовете на истината за нас", заяви селекционерът на холандския национален отбор Марко ван Бастен преди съботния сблъсък с възпитаниците на Димитър Пенев. Следващата сряда „оранжевите” гостуват на албанците в Тирана.

"Ако преминем успешно през тези два мача няма съмнение, че ще направим голяма и решаваща крачка към класирането за финалите на Евро 2008", каза Ван Бастен.

Наставникът гледа изключително сериозно на предстоящите две евроквалиифкации, които ще са решаващи не само за класиране на холандците на финалите, но и за продължаването на договора му като селекционер.

Ван Бастен каза още, че неговият отбор е по-качествен и превъзхожда съставите на България и Албания, но това нищо не означава. "Всичко може да се случи. Това е красотата на футбола и спорта като цяло".

Холандският селекционер се надява на силна игра от новото попълнение на Реал Мадрид Уесли Снайдер. "Уесли вече не е на 17 години. Доказа се, че е голям футболист. Надявам се да извлечем полза от неговата отлична спортна форма, демонстрирана в първенството на Испания", заяви Ван Бастен.