Селекционерът на холандския национален отбор Марко ван Бастен за пореден път изрази увереността си, че неговият тим ще се класира за Евро 2008. Нещо повече треньорът дори допуска едно равенство в предстоящите три мача, което също ще остави пътя на „лалетата” отворен за шампионата на Стария континент.

Местните медии обаче не скриват притеснението си, че след загубата от Румъния (0:1) холандските футболисти сами са си усложнили положението в групата, в която е и България.

„Предстоят ни три мача, от които ние трябва да вземем седем точки, за да се класираме за Европейското първенство. Нямам никакви опасения, че ние няма да направим това. Имаме своите шансове, особено след като всичко е вече в ръцете ни”, категоричен бе Марко ван Бастен.

„Що се касае до мача с Румъния, то той беше много труден заради лошите метеорологични условия и се стигна до победа на по-съобразителния отбор. Губихме топката често и не успяхме да се противопоставим и да бъдем малко по-агресивни ”, добави треньорът.

„Сега ще се съсредоточим за мача срещу Словения. Отново имаме трима основни футболисти, на които няма да разчитаме, но за сметка на това ще си върнем други”, завърши Ван Бастен.

Водач в Група G е отборът на Румъния с 23 точки, с 3 по-малко е Холандия, а на 2 зад „лалетата” са момчетата на Димитър Пенев. Това означава, че дори и при едно допуснато равенство на играчите на Ван Бастен и три победи на България, за първенството в Австрия и Швейцария се класира Холандия, заради резултатите от преките двубои, което е вторият показател, а той е в полза на „лалетата”.