Старши треньорът на Динамо Букурещ Валтер Дзенга подаде оставка след вчерашната загуба с 0:1 от Стяуа в мач от 16-тия кръг на румънското футболно първенство.

Италианският специалист пое тима в началото на септември, наследявайки Мирча Редник. Бившият вратар на „Скуадра Адзура” подписа двегодишен договор с Динамо Букурещ с основна цел да класира отбора в Шампионската лига през следващия сезон.

Под ръководството на Дзенга столичният румънски отбор бе елиминиран в турнира за купата на УЕФА от шведския Елфсборг и в момента заема 6-то място във временното класиране на 16 точки след лидера КФР Клуж.

Ръководството на тима потвърди оставката на Дзенга. „Динамо Букурещ и Валтер Дзенга се споразумяха да прекратят договора по взаимно съгласие, без никакви финансови претенции от страна на вече бившия наставник”, съобщи Динамо в своята официална интернет страница и уточни, че отборът временно ще се води от помощника на Дзенга.

„Аз съм разочарован, че не успях в Динамо”, каза самият наставник. „Вярвах в поставените цели, но не успях. Това се случва по целия свят, това е част от живота на един треньор”, сподели Дзенга.