Отборът на Валенсия продължава с похода си в Лига Европа. „Прилепите” не допуснаха никакви изненади срещу шотландския шампион Селтик и след успеха в първия мач в Глазгоу, днес испанците взеха втора победа и у дома. При визитата си на „Селтик парк” Валенсия се наложи с 2:0 и до голяма степен предопредели крайния победител в сблъсъка. В реванша „белите” пак се наложиха, този път с минималното 1:0.

Така Селтик не успя да запише успех като гост в Европа от далечната 2004 година. Валенсия пък продължи отличната си серия в европейските клубни турнири и вече шести мач не познава поражението у дома.

Любопитен факт също е и това, че тимът на Селтик няма нито една победа като гост в Испания, а това бе 16-ят сблъсък за „детелините”.

Тимът на Брендън Роджърс бе далеч от най-добрите си дни. Въпреки че изоставаха в общия резултат, „детелините” трудно застрашаваха вратата на своя противник, който умело се отбраняваше и действаше с опасни контраатаки.

 

 

На практика всичко с спора между Валенсия и Селтик бе решено в 37-ата минута на двубоя на „Местая”, когато гостите останаха с човек по-малко на терена. Два жълти картона в рамките на десет минути си изкара десният бек на шотландците Жереми Толжан.

Вторият жълт картон на германския футболист бе доста пресилен, но в крайна сметка главният съдия Денис Айтекин трябваше да изгони сънародника си.

Победния гол за Валенсия бе дело на Кевин Гамейро, който се разписа след прекрасна триходова акция. Топката бе подадена към Даниел Вас в наказателното поле, който с глава я свали към Гамейро, а той след удар без подготовка порази целта.

Така Селтик приключва с европейските си ангажименти и ще трябва да се съсредоточи в борбата за титлата в Шотландия, докато Валенсия ще очаква спокойно жребия за 1/8-финалите в Лига Европа.