Вратарят Виктор Валдес е на път да откаже възможността да играе в Манчестър Юнайтед, тъй като е пред трансфер в мексиканския шампионат, където може да се събере с някогашния си съотборник в Барселона Роналдиньо.

След като вече се отказа от варианта да премине в Ливърпул, испанецът е на път да стори същото и с „червените дяволи“. Така той ще се размине с шанса да играе в двата най-титулувани английски тима, а кариерата му май ще продължи в Керетаро.

По принцип 32-годишният вратар сега трябваше да бъде част от Монако, с който подписа предварителен контракт в началото на годинита. Тежката травма в коляното обаче накара „монегаските“ да развалят договорката и оттам перипетиите на стража започнаха.

Въпреки че сделката с Юнайтед изглеждаше близо, Валдес е разговарял с пратеници на Керетаро в Англия, които са дошли, за да го убедят да предпочете тяхната оферта. Очевидно мексиканският тим разполага с достатъчен финансов ресурс, щом си позволява подобен ход, но не още не ясно какво ще бъде решението на Валдес.