В мач от украинското първенство между отборите на местните Арсенал и Ворскла се повтори сценарият от станалия знаменателен в световната история на футболa скандал между Зидан и Матераци.

В ролята на италианеца влезе защитникът Саша Джуричич от Ворскла, а на французина – нападателят на киевския тим Евгений Селезнев. По време на финала на Световното първенство в Германия миналата година Зидан бе изгонен от игра. Тогава Зидан просна Матераци на земята, след като го удари с глава.

„През цялото време Джуричич ме провокираше и ме обиждаше, при това не само мен, а и цялото ми семейство. Конфликтът настъпи в момента, в който той застъпи бутонката ми и започна да говори по адрес на родителите ми. Така се стигна и до изгонването ми”, обясни случилото се Селезнев на официалния сайт на Арсенал.

„Във футбола това е в реда на нещата. И мен са ме обиждали много пъти, но аз се усмихвам и продължавам да играя. На думите може да се отговори със същото, а той ме удари и затова бе изгонен”, каза от своя страна Джуричич.

В резултат на случилото се защитникът на Ворскла се отърва без наказание, докато Селезнев бе отстранен за три мача.