На заседание на Изпълнителния комитет на Украинската футболна федерация президентът Григорий Суркис призна за съществуването на мачове с предопределен резултат.

В тазгодишното украинско футболно първенство органите на правосъдието два пъти доказаха, че съперниците не са водили необходимата спортна борба.

Неотдавна ръководителят на клуба от първа лига ПФК Александрия - Николай Лавренко, заяви, че той знае кои мачове "вече са уредени" до края на първенството. Не по-малко шумно бе изказването на генералния мениджър на черкаския Днепър Вячеслав Заховайло, че Стал Днепродзержинск се е опитал да подкупи неговия клуб. Въпреки тази скандали ръководството на украинската професионална лига не е обърнало необходимото внимание.

Поради тази причина във футболната федерация на Украйна е създадена работна група. Разследването е в началото, но вече първите резултати са налице, съобщи Украинската футболна федерация. Изпълнителният директор на професионалната лига Анатолий Попов бе обвинен в нарушаване на пълномощията си и бе препоръчано на Централния съвет на лигата да го освободи от заеманата длъжност.