Селекционерът на националния отбор на Турция по футбол Щефан Кунц не е уволнен, заявиха от Турската футболна федерация. Оттам уточниха, че той само е бил извикан на среща с президента.  

Частната Demiroren News Agency заяви в неделя, че федерацията е решила да прекрати договора на германския специалист, който е до края на Европейското първенство през 2024 година след критиките на треньора към футболистите при загубата от Япония с 2:4.

В комюнике от федерацията обявиха, че слуховете в медиите "не отговарят на истината".

"Турската футболна федерация покани треньора на националния отбор Щефан Кунц, чийто договор продължава, на среща с президента Мехмет Буюкекси на 20 септември, сряда", се казва в съобщението.

След загубата от Япония 60-годишният Кунц отговори на призивите на феновете за оставката му, че футболистите трябва да работят по-сериозно. Той смята, че играчите трябва да отговорят на критиките на терена, а не в интервюта след мачовете. Бившият нападател на Германия Кунц, който е играл и в Бешикташ, беше назначен за селекционер на Турция през септември 2021 година, след като изведе младежкия национален отбор на Германия до две европейски титли - през 2017 и 2021. Турция спечели 12 от 20 мача под ръководството на Щефан Кунц, като допусна 5 загуби и 3 равенства./БТА