Отношението към вратаря Лорис Кариус в Турция започва да придобива все по-негативни краски. В минутите преди тазвечершния двубой на неговия Бешикташ срещу Уулвърхемптън в Лига Европа германският страж отнесе поредната доза критики.

Те дойдоха от телевизионния анализатор Али Едже, който заяви, че усилията на наставника Абдулах Авджъ да подобри играта с крака на 26-годишния Кариус са абсолютно напразни. Това идва в момент, когато Бешикташ не се наслаждава на никак добра форма. След 6 кръга в първенството тимът заема незавидното 16-о място със само 5 точки на сметката си. В последните си 3 гостувания на всички фронтове „черните орли” допуснаха цели 10 гола, а в очите на медии и фенове Кариус има немалка вина за това.

„Авджъ все още се опитва да подобри играта с крака на Кариус. Този момент отдавна е отминал”, заяви Едже. „На тези години такива умения не се учат. Няма как да очаквате от него да раздава топката по-добре, отколкото го прави в момента”, добави той.

Лорис Кариус кара втората година от своя 24-месечен наем от Ливърпул в Бешикташ. В края на миналия сезон той показа видимо подобрение на формата си, ала засега едва ли турците ще се опитат да го откупят.