Тази вечер ще се изиграе едно от дербитата в руския футбол. ЦСКА Москва се изправя срещу Спартак Москва, като срещата е с начален час 19:30 часа българско време. И двата тима се представят доста неубедително от началото на сезона, като имат равен брой точки по 10 след 7 изиграни кръга. Отборът на Руй Витория заема 8-ото място в таблицата, докато „московските армейци“ са 9-и. 

Спартак започна доста лошо новата кампания, като резултатите в Европа са разочароващи, както за ръководители, така и за фенове. Руският гранд не успя да влезе в групите на Шампионската лига, като бе елиминиран от Бенфика в третия квалификационен кръг. Лошото представяне на европейската сцена продължи и в груповата фаза на Лига Европа, където само преди няколко дни, съставът от столицата загуби у дома от полския шампион Легия Варшава. Като се има предвид, че в групата са още Наполи и Лестър, то за Спартак едва ли има много надежди за продължаване към следващата фаза на надпреварата.

Столът на Руй Витория също доста сериозно се клати, като медиите в Русия пишат, че търпението на шефовете към бившия предводител на Бенфика се изчерпва. Все пак ръководството ще даде възможност на специалиста да запази работата си и днешното дерби с ЦСКА е един голям шанс за него.