Pазочаровани футболни фенове в Словения поискаха с отворено писмо до футболната федерация Сречко Катанец да бъде върнат за национален треньор. Писмото, което е изпратено до футболната централа на малката алпийска страна, е публикувано и в сайта Капо дол.

 

"Ти ни представи сред най-силните футболни държави за първи и единствен път. След напускането ти отборът става от слаб по-слаб. Никой не може да върне в отбора борбеността и сръчността,откакто ти се махна. Затова се обръщаме към тебе, Сречко", се казва в писмото-обръщение към треньора.

 

Отделно от това, след писмото в сайта, феновете, които подкрепят това мнение могат да добавят името си до 20-и декември тази година.

 

Както е известно, Катанец е един от актуалните варианти и за селекционер на българския национален отбор. Предполага се, че през тази седмица президентът на БФС Борислав Михайлов ще има среща с него във Виена, на която ще бъде обсъждана възможността Катанец да започне работа с българския национален отбор.

 

Както е известно, под ръководството на 44-годишния бивш полузащитник Словения се класира на Европейското първенство в Белгия и Холандия през 2000-ата година и на Световното в Япония и Република Корея две години по-късно. В последния цикъл той беше начело на националния отбор на Македония.