Треньорът на Сингапур Радойко Аврамович е бесен на шефовете на футбола в Палестина, които не са уведомили колегите си, че националният тим на страната им няма да се яви за световната квалификация срещу сингапурците.

Възпитаниците на Аврамович са били принудени да излязат на терена на празен стадион и да изчакат рефера Сун Баожие и наблюдателят да отчетат неявяването на палестинците, като цялата процедура е можело да бъде избегната, ако гостите са били съобщили официално, че няма да се явят.

„Ние трябваше да направим фарсово изпълнение на начален удар” – каза разгневеният Аврамович – „Това беше непрофесионално отношение от страна на палестинския тим. Те не могат просто да избират кога да играят и с кой искат да играят.”

Палестина направи същото и през миналия ноември, когато не се яви за квалификация за Азиатската купа, като тогавашният двубой трябваше да бъде срещу Сингапур.

Палестинците от своя страна с оправдават с проблеми с влизането и излизането от Газа, това обаче на обяснява, какво им е попречило да уведомят ФИФА или Азиатската футболна конфедерация за невъзможността си да пътуват.